Werkzaamheden

Vakkundig, nauwkeurig en precies: dat vindt u alleen bij groenaannemingsbedrijf BW Jansen.

Wij zijn pas klaar met ons werk wanneer u tevreden bent. Onze diensten en producten zijn erg breed en divers. De belangrijkste en meest voorkomende werkzaamheden lichten wij graag voor u uit:

01

Gazonaanleg

U droomt van een prachtig, groen, gazon waar u in de zomermaanden lekker van kunt genieten? Er komt veel kijken bij het aanleggen van een gazon. Veel waar u zelf misschien geen tijd of zin in heeft. Een lastige klus, zeker wanneer het gaat over een grote oppervlakte.

1

Gras zaaien

Als de bodemtemperatuur tenminste 10 °C is, is het mogelijk om gras te zaaien. Meestal beginnen wij hiermee in april. Vanwege het ontbreken aan vocht in de bodem zijn de hete zomermaanden voor het zaaien van uw gazon ongeschikt. De allerbeste maanden voor het zaaien van uw gazon zijn augustus en september.
2

Graszoden leggen

Wij kunnen het hele jaar door graszoden leggen, behalve als het vriest. Toch is de beste periode voor het leggen van graszoden van mei tot september. Het gras groeit sneller en slaat beter aan als de temperatuur boven de 15 °C is.
3

Gazon doorzaaien

Bij kale plekken in uw gazon, kunt u bij ons terecht voor het 'doorzaaien' van uw gazon. Kale plekken kunnen ontstaan door bijvoorbeeld droogte of vraatschade. Wij zaaien uw gazon door, zodat het kan herstellen en de kale plekken weer opgevuld worden.

02

Zagen en vellen

In de herfst en de winter is het tijd voor het snoeien van struiken en bomen of het verwijderen van dode takken en het uitdunnen van boomwallen. Bomen die wij zelf niet kunnen vellen doen wij in samenwerking met Treeworkers (ETW-gecertificeerd). Wij werken volgens ERBO richtlijnen.

1

Hout versnipperen

Met onze houtversnipperaar verkleinen wij al het houtafval dat we vervolgens verzamelen en opslaan voor duurzaam gebruik in onder andere groene stroom productie.
2

Stobbenfrezen

Wilt u het laatste restje van een boomstronk verwijderen, dan kunnen wij de stobben/ boomstronk frezen. Omdat wij verschillende freesmachines tot onze beschikking hebben, verwijderen wij ook de boomstronken op moeilijk bereikbare plekken. Hoe gaan wij te werk? Nadat de boomstronk zo laag mogelijk weggezaagd is, kunnen wij met een stobbenfrees de boomstronk tot een bepaalde diepte verder verwijderen. Hierdoor wordt het centrum van de totale beworteling verwijderd.

03

Sloot & berm onderhoud

Waterschappen stoppen deels met het onderhouden van sloten. Maar wij helpen u hier graag mee. Hiervoor hebben wij verschillende maaimachines tot onze beschikking.

04

Heggen knippen & snoeien

Voor het knippen en snoeien van heggen gebruiken wij de heggenschaar, hydraulische snoeitang en mulchmachine. Met deze machines zijn wij in staat grote oppervlakten volledig aan te pakken.

05

Tractoren

Wij beschikken over grote en kleine tractoren, deze zijn inzetbaar op basis van draagkracht van de grond. Daarnaast beschikken wij over een smalspoortrekker voor specifiek werk.

06

Bosklepel

Het bos weer gereed maken voor nieuwe beplanting of gewas door de takken van het gekapte bos fijn te klepelen.

07

Projecten bekijken?

Bekijk hier onze projecten om een beter beeld te krijgen.

08

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wij helpen u graag!